Deniz Kenarında Çadır Kampı İçin En İyi Yerler

Deniz Kenarında Çadır Kampı İçin En İyi Yerler

Çadır kampı için en iyi yerler nereleridir? Kamp turizminin giderek daha da rağbet gördüğü bu günlerde sizlere çadır kampı için en iyi yerler listesi hazırladık. Kamp yaparken denize de girebileceğiniz alanlardan oluşan listemizi umarız beğenir ve alternatif tatilinizin keyfini doyasıya çıkarırsınız. 🙂
Ne de olsa kamp turizmi bambaşka bir sosyal kültür. İster çadırla, ister karavanla, ister açık havada geceleyerek olsun, doğal yaşamın keyfine varabilmek, temiz havaya doymak ve özgürce, kurallardan uzak bir dinlenme zamanı yaratabilmek için eşsizdir. Kamp yapacağınız yeri belirler, ihtiyaçlarınızı hazırlar, varsa arabanıza atlar ve heyecanla yol alırsınız. Otellerdeki gibi, yemek yemek için belirli saatlere, açık büfe kuyruklarına, hiç boş kalmayan şezlonglara katlanmak zorunda değilsinizdir. Memnun kalmayacağınız kısacık bir tatil için bir dünya para ödemek zorunda da değilsiniz. Ucuz, doğayla baş başa, bol oksijen dolu, sakin, özgür ve enerjik… İşte kamp turizminin özeti!
Şimdi gelin, Türkiye’de çadır kampı için en iyi yerler nereleriymiş hep beraber görelim. 🙂

Kabak Koyu / Fethiye-Muğla

Fethiye merkezden Ölüdeniz istikametine doğru yöneldikten sonra, Ölüdeniz içinden Faralya Köyü’ne giden yoldan devam etmelisiniz. Sakin, Faralya’nın meşhur bal kovanlarının yol kenarlarında bol bulunduğu, denizle paralel yolu takip edip Kabak Köyü’ne varırsınız. Babadağ eteklerindeki bu köy, Fethiye merkeze 33 km. ve Ölüdeniz’e 16 km. mesafededir.
Likya Yolu rotası üzerinde bulunan bu köy, doğal plajı, minik şelaleleri ve kamp alanlarıyla oldukça güzel bir bölge. Babadağ eteklerindeki endemik bitki türleriyle, doğal plajlarıyla, etraftaki gezilip görülecek yerler, tarihi alanlar ve arkeolojik dokusuyla tercih edilebilir. Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında kalabalıkla, nispeten kirli bir denizle karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle Nisan, Mayıs, Eylül ayları kamp için tercih edilebilir.

Çubucak Tabiat Parkı / Marmaris-Muğla

Marmaris’ten Datça’ya doğru giderken 23. kilometredeki Hisarönü Körfezi’nde hem çadır kampı, hem piknik hem de karavan kampı yapabileceğiniz güzel bir kamp alanı mevcut. Kampta su, elektrik, telefon ve internet altyapıları da kamp severlerin ihtiyaçlarına göre iyi bir altyapıyla tesis edilmiş. Bir restoran, kafeterya, oyun alanı, basketbol ve voleybol sahaları, market ve çocuk parkı bulunan kamp alanının hemen dışındaki köy pazarından taze sebze ve meyve satın alabilirsiniz.
Yakınında bir taksi durağı, dolmuş durağı, içinde duş, WC ve bulaşıkhane bulunan kamp alanının kafeteryasında kablosuz internet hizmeti de bulunmakta.

Narlıkuyu Koyu Kamp Alanı / Silifke-Mersin

Cennetten bir köşe Mersin’de yer alan bu kamp alanına, Silifke’den kalkan dolmuşlarla ulaşılabilir. Çevredeki esnaftan yiyecek-içecek gibi çeşitli ihtiyaçlarınızı giderebilir, alandaki WC, duş, elektrik ve giyinme kabinlerinden yararlanabilirsiniz.
Narlıkuyu Mozaik Müzesi çevrede ilk ziyaret edilecek yerlerden biri.

Gökçetepe Tabiat Parkı / Keşan-Edirne

Edirne’de, Saros Körfezi’nde bulunan bu kamp alanı, ağaçlıklı bir alanda, denizin kenarında bulunuyor. Bu nedenle çadır kampı için en iyi yerlerden biri olma özelliği taşıyor. Çadır ve karavan kamp alanları, kafeterya, restoran, duş alanları, market imkanı olan kamp alanında doğa sporları, yamaç paraşütü, offroad, izci grupları, özel gruplar, piknik organizasyonları gibi birçok aktivite ve organizasyon da yapılmakta.
Tabiat Parkının sahası içinde zipline, macera parkı, tırmanma duvarı, çocuk oyun grupları, futbol, paintball, okçuluk, atış eğitimi, mini golf, balta atışı alanları, amfitiyatro ve ip parkuru da bulunmakta.
İnbükü Orman Kampı / Marmaris-Muğla
Marmaris-Datça Karayolundan 25 kilometre kadar gidip Hisarönü Körfezi ve Çubucak Tabiat Parkı’nı geçtikten yaklaşık 3 kilometre sonra karşınıza enfes bir doğal alan çıkıyor. 100 dönümlük bir alandır. İnbükü, Çökertme ve Mağara koyu olmak üzere 3 koyu ve yaklaşık 4 kilometrelik bir sahil şeridini içine alır. Yaklaşık 150 çadır, 25 karavanı alabilecek kapasitededir. Hem çadırlar, hem de karavanlar için güzel bir kamp alanı olan İnbükü Orman Kampında balık avlayabilir, 4 kilometrelik plajında denizin tadını çıkarabilir, bisiklete binebilir ve doğayla baş başa harika bir tatil geçirebilirsiniz.
Yakınlardaki Karabağlar Yaylası’nı, Baca Mağarası’nı ve Abdi Reis Koyu’nu ziyaret etmeyi unutmayın.

Köprülü Kanyon / Antalya

Burası bir milli park alanı özelliği taşıyor. Çadır ve karavanlar için kamp alanları bulunan alanda farklı noktalarda Olukköprü, Karabük Köyü, Beşkonak Köyü, Altınyaka Köyü ve Selge Antik kenti arasında yer alan kamp alanlarından birini seçip tatilin tadını çıkarabilirsiniz.
Rafting, zipline, cip safari, quad bike, buggy safari, canyoning etkinliklerinin de düzenlendiği alan Türkiye’nin en büyük doğa sporu parkuru olma özelliğini taşıyor.

Akyaka Gökova Orman Kampı / Gökova-Akyaka-Muğla

Doğa yürüyüşü yapmak, olta ile balık tutmak, serbest dalış yapmak, yüzmek isteyen kampçılar buraya!
Market, WC, duş, kameriye, elektrik, restoran, çeşme, piknik masaları, yürüyüş yolu ve ortak buzdolabı bulunan kamp alanına gitmek için Muğla-Marmaris yönüne doğru yol alıp Akyaka tabelasından sağa dönüyorsunuz.
Türkiye’nin en iyi altyapıya sahip kamp alanlarından biri olan Akyaka Gökova Orman Kampı, beş ayrı koyda kurulmuş. Yaklaşık 300 çadır ve 70 karavan için alanlar, çocuk parkı, basketbol sahasına bulunmakta. Çadırda veya karavanda konaklamak istemeyen tatilciler için bungalov ve taş ev seçenekleri de var.

Doğada Yaşam Okulu / Kilyos-İstanbul

Doğada Yaşam Okulu kamp alanı içinde çadır konaklamalı kamp alanı, karavan parkı, plaj ve macera parkuru var.
8-12/13-17 yaş grubu çocuk ev gençlere yönelik yaz kampları ve sömestr kış kampları, anne-çocuk ve baba-çocuk kampları, özel şirket kampları, yetişkin kampları ve okul programları düzenlenen alan, doğayla iç içe zaman geçirebileceğiniz harika bir yer.
Kafeterya, sıcak su bulunan duşlar, WC, bulaşıkhane bulunan kamp alanına toplu taşıma ile, Hacıosman metro çıkışındaki otobüs durağından 151 numaralı Kilyos-Demirciköy otobüsüne binerek ulaşabilirsiniz. 40 dakikalık yolculuktan sonra son durakta, Kumköy Doğada Yaşam Okulu’nda ineceksiniz, unutmayın!

Dama- Esentepe Kamp Alanı / Enez-Edirne

Yine Saros Körfezi’nde bir kamp alanından bahsedeceğiz. Burası denizden 200 metre uzakta yer alıyor ama yürüyerek 5-10 dakikada deniz kenarındasınız.
Kendi çadırınızla gidebiliyor olmanızın yanı sıra dilerseniz 2, 3, 4 kişilik çadırlardan birini de kiralayabilirsiniz. Bu çadırlarda küçük tüp, masa, sandalye ve mangal da bulunmakta.
Kafeterya, ortak mutfak ve buzdolabı, piknik masaları, ortak elektrik ve su bolca bulunuyor.

Çıralı Kamp Alanı / Olimpos-Kemer-Antalya

Çıralı Kamp Alanı, yerli ve yabancı turistlerin kamp yaptığı güzel alanlardan biri. Duş, tuvalet sıkıntısı çekmeyeceğiniz kampın 3 kilometrelik sahili, koruma altındaki Caretta Carettaların da üreme alanı olma özelliği taşıyor.
Yaklaşık 3 dönüm alan üstüne kurulmuş kamp yerinde Wc, duş, buzdolabı, elektrik, su, masa ve sandalye hizmetleri sağlanmakta.
Olympos, Phaselis, Yanartaş yakınlardaki ören yerleri ve doğal alanlardan üçü. Çıralı Kamp Alanı’nda tatil yapmaya gittiğinizde mutlaka buraları gezin.