Evde İyi Vakit Geçirmek İçin : Yerli Yazarlarımızdan 10 Kitap Tavsiyesi

Evde İyi Vakit Geçirmek İçin : Yerli Yazarlarımızdan 10 Kitap Tavsiyesi

Bugünkü yazımızın konusu; evinizde iyi vakit geçirebileceğiniz, aynı zamanda yaşamınıza yeni anlamlar katacak on kitap tavsiyesi. Bestseller olmuş meşhur kitapları tavsiye etmeyeceğiz elbette. Onlar zaten çok satılıyor, tanınıyor; yazarlarına, yayıncılarına bolca para kazandırıyor. Biz bu yazımızda adı pek duyulmamış fakat dikkate değer eserleri listeleyeceğiz. Hadi başlayalım!

Yasak Aşk – Çiğdem Şentürk / Sıfır6 Yayınları

Çiğdem Şentürk, yasak bir aşkın izdüşümünde, Lâl, Adar, Nurgül kurmaca karakterleriyle yaşamın dev aynasında yansıyanları, iyilik ve kötülük, doğru ve yanlış kavramlarını sorgulamaya davet ediyor.

Cahide – Melekler Yeryüzünde Yaşayamaz – Eyüphan Erkul / Artemis Yayınları

Eyüphan Erkul, Türk sinemasının en büyük yıldızlarından Cahide Sonku’nun hayat öyküsüne dayanan biyografik romanı ile genç nesle ülkenin gelmiş geçmiş en büyük yeteneklerinden birini tanıtmayı hedefliyor.

Birine Bir Şey Yapmaktan Korkuyorum – Fatih Altınöz / Çınar Yayınları

Fatih Altınöz, Birine Bir Şey Yapmaktan Korkuyorum’daki öykülerinde, bir psikiyatrist olarak tanıdığı delileri ve doktorları anlatıyor. Kitabı okurken aklımızdan geçen; “Acaba kim hasta, kim doktordur bu hayatta?”

Çizgi Roman Senaryosu – Yazan: Ümit Kireççi – Çizen: Necmi Yalçın / Lal Kitap

Ümit Kireççi’nin yazdığı, Necmi Yalçın’ın resimlediği kitap, çizgi roman okur, senarist ve çizerleri, hatta sinemadan tiyatroya, televizyondan çizgi romana, tüm drama yazarları için önemli bir kaynak niteliğinde.

Hayata Yetişmek – Aslı Solakoğlu / Yitik Ülke Yayınları

Aslı Solakoğlu, kenar mahallelerde yaşananları anlattığı öykülerinde, iç dünyası ile dış dünya arasındaki gerilimi çözmeye çalışan, varoluşlarını bu sızıda bulan bireyleri, daha çok da kadınları anlatıyor. Hayata Yetişmek, öykü severlerin gözden kaçırmaması gereken bir eser.

Son Bakış – Irmak Zileli / Everest Yayınları

Irmak Zileli bu romanında, genç bir kadının ölüme giderkenki son birkaç dakikasından yola çıkarak, geriye doğru iz sürüyor. Türkiye’ye kaçak yollardan girmiş, girerken sevgilisi Kaveh’i yitirmiş Tina’nın iç sesi şöyle diyor; “Gel ve son yolculuğumda bana eşlik et.”

Divina’nın Bileziği – Bir Osmanlı Polisiyesi – Ayfer Kafkas / İnkılap Kitabevi

Dere kenarında balık tutmak isteyen çocuklar, kolunda bilezik olan bir kadın cesedi bulurlar. Kadı, ölen kadını kolundaki bilezikten tanır. Maktule, Divina isimli bir gayrimüslim iken Müslüman olmuş ve Zinnur adını alan bir kadına aittir. Hafiye Eşrefzade İdris Bey, Zinnur’u kimin, ne için öldürmüş olabileceğini araştırmaya başlar. Yeni ipuçları çıktıkça vaka daha da karmaşık bir hal alır.

Şen – Zerrin Oktay / Elfene Dünya Yayıncılık

Zerrin Oktay bu kitabında, kahramanı Şen izdüşümünde, feodal toplumlarda kadın erkek ilişkilerini sorguluyor ve sorgulatıyor.
Kitaptan bir alıntı ile devam edelim;
‘’…Şen mektup sayfalarına şöyle bir göz attı ve tüm mektubun tavuk çiftliği gerekçelerinden ibaret olduğunu anladı. Daha fazlasını okumak için acele etmesine gerek yoktu. Gencer sonunda içinden gelen sese kulak vermeyi öğrenmişti. Elinde tuttuğu bu tuhaf mektubundan da kendisiyle aynı yola girdiği anlaşılıyordu. Üstelik konuk olarak değil, temelli kalacaktı, yanında kendisi olsa da olmasa da.’’

Puslu Kitalar Atlası – İhsan Oktay Anar / BKM Kitap

Bir korsan olan Arap İhsan Efendi, elinde çevirmesi için getirdiği bir kitapla, yeğeni Uzun İhsan Efendi’yi ziyaret eder. Kitap Uzun İhsan Efendi’nin oğlu Bünyamin’in eline geçtiğinde, onu kendisinin bile tahmin edemeyeceği maceralara sürükler. Oysa yaşayacakları elindeki kitaba çoktan yazılmıştır. Bünyamin, tüm yaşananların babası Uzun İhsan Efendi’nin düşlerinde gerçekleştiğini anlar.

Kabuk – Zeynep Kaçar / Doğan Kitap

Zeynep Kaçar, üç kadının, Sabiha, Sezgin ve Füsun’un, aynı zamanda onların etrafını saran kadınların hayatlarını resmediyor. Toplumsal yargılar, roller, konuşulmayan sırlar, önyargılar ve güçlükler… Sıradan bir aile… Terzilik yaparak geçinen Saliha’nın unutmaya çalıştığı hayat, kızı Sezin için mücadele ve yokuşlarla dolu bir yola dönüşüyor. Füsun ise aile mirası gibi birbirlerine kalan acı ve delilikten kaçmaya uğraşıyor. Kadınlığın bütün tanımları ve gizli odaları anlatılıyor Kabuk’ta.