İstanbul Kahve Dükkanları: Kahve Tutkunları İçin En İyi Mekanlar

İstanbul Kahve Dükkanları: Kahve Tutkunları İçin En İyi Mekanlar

İyi bir kahveye kim hayır diyebilir ki! Güne bir fincan kaliteli kahveyle başlamanın keyfi hiçbir şeyde yoktur. Mis gibi kokusuyla, farklı kahve çeşitlerine has zengin aromalarıyla, zinde tutan içeriğiyle vazgeçilmezlerimizden biridir. Özellikle de kahve tutkunları için…
Kahve, Kökboyasıgiller familyasının Coffea cinsinden, sıcak ülkelerde yetişen bir ağacın meyve çekirdeklerine, bu çekirdeklerden elde edilen toza ve bu tozdan yapılan içeceğe verdiğimiz addır. Kahve, anavatanı Afrika kıtasından çıkıp artık Asya ve Amerika Kıtalarında da yetişmektedir.
Her kültür kahveyi kendine has yöntemlerle pişirir veya demler. Kimi ülkelerde suda iyice pişirilip köpürtülerek, kimi ülkelerde sıcak suda belirli sürelerle demlenmeye bırakılarak hazırlanır.
Ülkemizde bu güzel lezzet yoğunlukla Türk Kahvesi diye adlandırdığımız, cezvede veya özel makinalarda pişirilerek tüketilen ve özel kulplu fincanlarda servis edilen kahve ile şekillenir. ‘Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır’ sözü kahveye addedilen anlam ve önemi vurgular.
Fakat ülkemizde de, Türk Kahvesinin yanı sıra başka kahve çeşitleri de gitgide popüler olmaya başladı. Kahvenin eşsiz lezzetinden vazgeçemeyenler için kahve dükkanları açılmaya başladı.
Biz de bu yazımızda İstanbul kahve dükkanları arasından en sevdiğimiz ilk 30’u listeleyeceğiz.

Mod Coffee Co

Bahariye’de küçük ama samimi, lezzetli kahve ve atıştırmalıklarıyla müdavimi olunacak güzel bir mekan… Alışveriş arasında dinlenmek için açık veya kapalı alanlardaki masalardan birine oturun ve Mod Coffee’nin kahvelerini yudumlayın. Bu güzel kafede evcil dostlarımıza da yer var.

Cafe Lumiere / Çukurcuma

Renkli dekorasyonu ve leziz kahveleriyle Cafe Lumiere hem göz, hem de damak zevkinize hitap ediyor. Çukurcuma’da yer alan bu şirin kahve dükkanının yemyeşil bahçesi ve sımsıcak atmosferinde kahvelerinizi yudumlayın ve yaşamın tadını çıkarın.

Story Coffee Roasters / Moda – Yeldeğirmeni

Keyifli ve sakin bir mekana sahip Story Coffee Roasters, İstanbul Kahve Dükkanları arasında en bilindik olanlardan biri… Yolu Anadolu Yakasına düşenler ve müdavimleri için tercih edilen bir kahve lezzet noktası…

Latife / Beşiktaş

Kahvelerinin yanı sıra tatlı ve pastalarıyla da meşhur bir mekan Latife. Unutmayın, evcil can dostunuzu da götürebilirsiniz.

Brew Coffee Works / Karaköy – Balat – Eminönü – Beyoğlu

Kahve tutkunlarının Karaköy’deki adresi Brew Coffee Works’ün Balat, Beyoğlu ve Eminönü’de de şubeleri bulunuyor.

Şairler Kahvesi / Beşiktaş

Bir başka evcil hayvan dostu kahve dükkanı da Şairler Kahvesi… Kahvenin yanı sıra enfes kahvaltısının da tadına bakmalısınız.

Karabatak / Karaköy – Şişli (Sunday Coffee Bar)

Karaköy’de metal atölyesi ve yedek parça dükkanı olarak kullanılan bina, şimdilerde enfes kahvelerin tadına varabileceğiniz bir lezzet mekanı olarak hizmet veriyor. Açık ve kapalı bölümleri, sessiz bölüm ve grup bölümleri bulunan mekanda aynı zamanda kahve aksesuarları satışı da yapılmakta.

Borderline / Teşvikiye – Kanyon AVM (Souq Dükkan) – İstanbul Emaar Square Mall – Topağacı

2017 yılında Teşvikiye’de açılan Borderline, geniş kahve koleksiyonu, yiyecek seçenekleri, glütensiz ve şekersiz tatlıları, atıştırmalıkları ve kurabiyeleriyle farklı noktalardaki kiosklarda da hizmet veriyor.

Rafine Espresso Bar / Moda – Ümraniye

2014 yılında açılan 3. nesil kahve dükkanı, perakende ve toptan kahve satışının yanı sıra kahve makineleri satışı da yapmakta. Ümraniye’de de iki şubesi bulunan Rafine Espresso Bar en özel kahve çeşitleriyle İstanbul Kahve Dükkanları arasında en gözdelerden biri…

Petra Roasting Co / Gayrettepe – Topağacı – Maslak – Kanyon AVM – Maslak Deli – Kolektif House Levent (Petra Kantina)

Bar yemekleri menüsü, kahve koleksiyonu ve servis anlayışıyla unutulmaz bir deneyim yaşatmayı amaçlıyor.

Manuel Deli & Coffee / Cihangir

Manuel Deli & Coffee’de sadece kahve değil organik reçel, sos, gazoz, soda ve şarküteri ürünlerine kadar damak zevkinize hitap edecek pek çok ürünün satışı bulunmakta. Pizza ve sandviçlerinin tadına bakmayı unutmayın.

Mahalo Coffee Shop / Galata

Mahalo Coffee Shop’un enfes tatlı ve kahvelerinin tadına daha önce bakmadıysanız çok şey kaçırıyorsunuz demektir.

Deal Coffee Company / Beşiktaş

Web sitesi üzerinden online kahve satışı da bulunan Deal Coffee Company Beşiktaş’ın ilk butik kahve dükkanlarından biri…

Cafe MU / Kadıköy

Balkabaklı cheesecake gibi kendine has formüllerinin sunulduğu Cafe MU, enfes kahveleriyle de İstanbullu lezzetseverleri bekliyor.

Coffeetopia / Eminönü

Leziz kahveleri, cheesecakelerinin yanı sıra bu sıcacık mekan güler yüzlü personeli ile de takdire şayan…

Swedish Coffee Point / Cihangir

Küçük ama şirin, sakin ve uyumlu… Kahveleri de harika! Denemeden geçmeyin deriz…

Kronotrop / Cihangir

Orjin Maslak Plaza, Emaar Square AVM, Topağacı, Caddebostan, Metropol Ataşehir gibi pek çok noktada coffee barları bulunan Kronotrop İstanbul Kahve Dükkanlarının yanı sıra, Isparta, Antalya, Adana ve Ankara’da da kahve tutkunlarının hizmetinde…

Coffee Department / Balat – Nişantaşı

Balat’ta kavurmahanesi de bulunan Coffee Department kahvelerinin tadına bakıp merak ettiklerinizi öğrenebileceğiniz kaliteli bir deneyim yaşatıyor.

Cherrybean Coffees / Kadıköy

Kahve workshoplarının da yapıldığı mekanda franchise ile ilgili bilgi alabilir ve bir şube de siz açabilirsiniz.

Minoa Books & Coffee / Beşiktaş

Kitap, kahve, konsept mağaza bir arada… Daha ne olsun!

Hatr-ı Kahve / Çengelköy

Çikolatalı tatlıları, mis kokulu kahveleri ile şirin mi şirin bir mekan Hatr-ı Kahve. Bir kahvenin kırk yıl hatırı var, diyenler için…

Mandabatmaz / Beyoğlu

1967 yılında açıldığı günden beri özel pişirme ve sunum şekliyle kahve severlere hizmet veren Mandabatmaz Türk kahvelerini Asmalımescit’teki küçük mekanda tadabileceğiniz gibi internetten online sipariş de verebilirsiniz.

İstisna Tatlar / Kadıköy

Organik tatlılar ve kahveler mekanı İstisna Tatlar Moda Caddesi üzerinde lezzet severleri bekliyor.

Norm / Cihangir

Atıştırmalıkları ve değişik soslu ekmekleriyle de ünlü mekan kahve tutkunlarının değişmez adreslerinden biri…

Cup Of Joy / Bebek – Zorlu AVM – Vadi İstanbul – Nişantaşı – Bağdat Caddesi

Tatlı, çikolata, atıştırmalık ve kaliteli kahvenin adresi Cup Of Joy Bebek’te 2013 yılında açıldı. Kahve severler özel harmanlanmış espresso bazlı kahvelerin yanı sıra, yine özel demleme yöntemleriyle farklı bölgelerin kahvelerini tadabilirler.

MOC Ministry Of Coffee / Nişantaşı

MOC Coffee Roastery en nitelikli kahvelerini Avustralya usulü kavuruyor ve kahve severlere sunuyor. İstanbul’un Bomonti, Topağacı, Yeşilköy, Göktürk, Osmanbey, Gayrettepe, Karaköy gibi pek çok semtinde kahve dükkanları bulunan MOC, İzmir, Bursa, UK ve Piazza’da da hizmet veriyor.

7GR Art Cafe / Beşiktaş

Güzel sandviçler ve iyi kahvenin adresi /GR Art Cafe Beşiktaş Ihlamurdere Caddesi üzerinde…