Çocuklar için online eğitim seçenekleri
Çocuklar İçin Online Eğitim Önerileri

Çocuklar İçin Online Eğitim Önerileri

Çocuklar için online eğitim önerileri listemize göz atmak ister misiniz? Çocuklar için tatil günlerinde evde kalmak kolay değil. Onlar çoğu zaman biz yetişkinlerden daha aktif ve yaratıcı olabiliyorlar. Boş durmayı sevmiyorlar, mutlaka meşgul olabilecekleri bir şeyler arıyorlar. Çünkü çocukların doğasında merak var: Öğrenmek, eğlenmek, harekete geçmek, düşünmek…

Hiçbir şey saha gezilerinin, yüzyüze eğitimin, grup oyunlarının ve bir sanat eserini yerinde görmenin yerini tutmaz. Fakat bazı durumlarda, zamanımızın kısıtlı ya da evde kalmamızın bir zorunluluk olduğu dönemlerde online eğitim iyi bir fikir olabilir. Bu kavram gün geçtikçe daha da gelişiyor, farklı katmanlara bürünüyor ve online eğitim avantajları gündelik yaşantımızın bir parçası haline geliyor.

Bu yazımızda, anne babaları ‘Bugün çocuğumla birlikte ne yapsak acaba?’ diye düşünmekten kurtaracak, hem eğlenceli, hem eğitici, harika bir liste hazırladık. Bu etkinliklere ulaşabileceğiniz linkleri de eklemeyi unutmadık.

Çocuklar İçin Online Eğitim Seçenekleri ve Linkleri

Vitamin Eğitim

Vitamin, okulöncesi, ilköğretim, ortaöğretim ve lise öğrencilerinin okulda öğrendiklerini desteklemeye yönelik, Millî Eğitim Bakanlığı öğretim programı ile uyumlu, eğlenceli, interaktif bir çocuklar için online eğitim platformu. Şarkı, karaoke, boyama, sesli sözlük ve oyunlarla öğrenme kalitesi ve hızını destekleyen Vitamin web sitesi üzerindeki ücretli eğitim materyallerini ücretsiz olarak deneyebilirsiniz.

Vitamin Eğitim web site linki:

http://www.vitaminegitim.com

Çocuklar İçin Online Eğitim ve Ötesi: Anima Okul

Anima Okul, İstanbul dışında ikâmet eden, evde eğitimi tercih eden çocuklar için harika bir online eğitim içeriği sağlıyor. 3D Animasyon, After Effects İle 2D Animasyon, Temel Çizim Teknikleri, ZBrush İle 3D Karakter Tasarımı, Toon Boom (Çizgi-Film Programı) gibi 12 haftalık başlangıç seviyesi eğitimleri ücretli…

Anima Okul’un eğitim programlarına ulaşabileceğiniz web site linki:

https://www.animaokul.com/egitimler/cocuklar-icin-egitim

NovaKid

NovaKid, çocuklar için online eğitim sunan bir İngilizce eğitim platformu. 5-12 yaş grubu çocuklara yönelik dersler, uzman pedagog ve deneyimli eğitmenler tarafından, Avrupa standartlarına, Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve programı’na (CEFR) uygun olarak oluşturulmuş.

Merak edenler için ücretsiz bir de deneme dersi var.

NovaKid’in İngilizce eğitim programlarına ulaşabileceğiniz web site linki:

https://www.novakid.com.tr

Çocuklar İçin Online Eğitim ve Kültür: Khan Academy

Kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Khan Academy’nin web sitesinde, öğrencilerin tatil zamanlarında da öğrenmeye devam etmesini sağlamak için sınıflara göre destek eğitim ve kültür videoları var.

Dilerseniz bu şablon programları yerel farklılıklara ya da öğrencinin ihtiyaçlarına göre yeniden yapılandırabilirsiniz. Şimdilik bu programlar sadece İngilizce, İspanyolca, Almanca, Fransızca, Portekizce gibi birkaç 11 dilde uygulanıyor.

Khan Academy eğitim programlarına ulaşabileceğiniz web site linki:

https://keeplearning.khanacademy.org/daily-schedule

Adapted Mind

Çocuklar, matematiği ve kitap okumayı sever misiniz? İnteraktif çizgi-film animasyonlarla hazırlanmış bu web eğitim portalı tam size göre!

Portal ücretli ama 1 aylık deneme süresi var.

Adapted Mind online eğitim programlarına ulaşabileceğiniz web site linki:

https://www.adaptedmind.com

Tübitak Bilim Genç

Soru-Cevap, Tasarla ve Yap, Deneyler, Robot Bilim Projeleri gibi bölümler, çeşitli bilim insanlarıyla söyleşiler, satranç, teknoloji, matematik, gökbilim ve uzay, yerbilimleri ve tüm bilim dalları ile ilgili merak ettiğiniz pekçok şey Tübitak Bilim Genç web sitesinde sizleri bekliyor. 

Tübitak Bilim Genç içeriklerine ulaşabileceğiniz web site linki:

http://bilimgenc.tubitak.gov.tr

Turkcell Geleceği Yazanlar Projesi

Turkcell’in sosyal bir sorumluluk projesi olan ‘Geleceği Yazanlar’ eğitim materyalleri ile, HTML, CSS, JQuery, Java gibi web programlama dillerinin yanı sıra, İOS, Android ve Windows Mobile işletim sistemleri için uygulama yazmayı öğrenebilirsiniz.

Tamamen ücretsiz ve Türkçe olan eğitim programları hakkında daha detaylı bilgiye ve Turkcell Geleceği Yazanlar Eğitim Materyallerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz;

https://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr