Ankara Kahve Dükkanları: En İyi 3. Dalga Kahveciler

Ankara Kahve Dükkanları: En İyi 3. Dalga Kahveciler

Kahve Dünyanın hemen hemen her ülkesinde lezzetinden vazgeçilemeyen tatlardan biridir. Bazı Orta Doğu ülkeleri, özellikle de bizim ülkemiz için kahvenin yeri bambaşka… Damak tadımız ve tercihimiz genelde Türk kahvesinden yana olsa da 3. dalga kahve dükkanlarının zengin aromalı gurme kahve çeşitlerine de hayır diyemiyoruz. Kahve tutkunları soluğu, adeta birer şarap degüstatörü gibi, büyük bir titizlikle hazırlanan kahvelerin eşsiz sunumlarla servis edildiği kahve dükkanlarında alıyor. Bu noktada artık kahve bir ihtiyaç, tüketim ve keyif içeceği olmaktan çıkıp gurme işi bir lezzet ustalığına dönüşüyor.
2 hafta önceki yazımızda İstanbul’daki kahve dükkanlarının listesini derlemiştik. Sırada Ankara var. Buyurun Ankara kahve dükkanlarına:

Eagles Coffee & Food Studio

Çayyolu’nda bulunan kafe, hazırlanışı ve sunumu spesiyal kahve çeşitleriyle meşhur. Chemex, V60, Syphon ve Aeropress’lerini mutlaka denemelisiniz.
Eagles Coffee & Food Studio’ya uğradığınızda leziz kahvelerinin yanı sıra soğuk ve sıcak kahvaltı mönüleri, omlet, tost, börek, sandviç, salata, makarna, burger, wrap, özel reçeteli pasta ve keklerinin yanı sıra ana yemeklerinin de tadına bakmayı unutmayın!

Coffee Craft Town

Çayyolu’nda yer alan kahve dükkanı açıldığı günden bu yana kahve severlerin uğrak mekanlarından biri. Sıcak ve soğuk kahve çeşitlerinin yanı sıra atıştırmalıkları, tatlı ve sandviçleri, smoothie, milkshake ve frozenları da denenebilir.

Koala Coffee & Shop

Tunalı Hilmi Caddesi Bülten Sokak’ta tanıdık bildik bir mekan. Sıcak atmosferi, gurme kahveleri ve tatlılarıyla kısa sürede Ankaralı kahve severlerin gönlünde taht kurmayı başarmış bu şirin kahve dükkanına mutlaka uğramalısınız!

F451 Brew

Ankara’da Kennedy Caddesi üzerinde yer alan kahve dükkanı, tatlıları ve birbirinden lezzetli ve farklı içecekleri ile meşhur.

Rispetto Coffee Co.

Bahçelievler’de küçücük bir dükkanda Ankara’nın en leziz kahvelerinin yanı sıra buzlu çayını, cheesecakelerini ve keklerini de es geçmeyin deriz.

Paper Roasting Coffee & Chocolate

Bir kahve ve çikolata tutkunuysanız yeni mekanınız bu adreste. Belçika çikolatalarını sanatla buluşturan Paper Roasting Coffee & Chocolate’ın Ankara ODTÜ, Bestekar Sokak’ta ve Şili Meydanı’nda, İstanbul’da ise Suadiye ve Balat’ta şubeleri var. Mekanın sertifikalı ve sertifikasız barista workshoplarına katılmak için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Arabica Coffee House

Ankara’da Tunalı Hilmi Caddesi, Çayyolu, Tepe Prime, Paragon Tower, Panora AVM gibi pek çok yerde şubesi bulunan kafenin İstanbul, Isparta, Antalya, Çorum, Denizli, Eskişehir, İzmir, Karabük, Kahramanmaraş, Konya, Nevşehir, Kırıkkale ve Mersin’de de şubeleri bulunuyor. 2014 yılında ilk olarak Ankara’da açılmış olan kahve dükkanı butik hizmet anlayışıyla kaliteden ödün vermeden kahve severlerin hizmetinde.

Bosco Caffé

İtalyanca ‘orman’ anlamına gelen Bosco, İtalyan lezzetlerini Ankara’ya getiriyor. Jazz akşamları ve workshoplar da düzenlenen kafede kahve tutkunları için spesiyal birçok lezzet var.

Federal Coffee Company

Leziz kahvelerinin tadından mı bahsetmek gerekir, yoksa Federal Akademi Workshoplarından mı? Ankara’da Yenimahalle ve Ankuva AVM’de iki şubesiyle göz dolduran kafenin İstanbul, Adana ve Sakarya’da da şubeleri bulunuyor.
İlk şubesini 2015 yılında açmış olan Federal Coffee Company’nin yeni şubeleri farklı franchisinglerle açılmaya devam ediyor.

Kraz Cafe

3 katlı mekanda Dünya mutfağından lezzetlerden kaliteli, taze kahveye, pastalardan tatlılara damak tadınıza hitap eden her şey var. Enfes vintage bir dekorasyon, güler yüz ve huzur arıyorsanız yeni mekanınız Kraz Cafe olabilir.
Ankara Çayyolu’ndaki Hilmi Barlas Yaşam Merkezi’nde bulunan 3. nesil kahve dükkanının harika bir terası da var. Kraz Cafe’de düzenlenen kahve tadım etkinliklerinde farklı metotlarla demlenmiş, farklı çekirdeklerden yapılmış enfes kahvelerin tadına bakabilirsiniz.

Coffee Lab

2012 yılında, ilk şubesi Ankara’da açılmış olan Coffee Lab, yüksek nitelikli kahvenin, pasta, kek ve diğer atıştırmalık çeşitlerinin profesyonelce üretildiği bir gurme mekanı. Aynı zamanda ülkemizde 3. nesil kahve dükkanlarının ilklerinden biri…
Chemex, Aeropress, V60, Syphon, Filtre ve Cold Brew yöntemiyle hazırlanmış kahveleri bir harika! Mutlaka denemelisiniz!
Ankara’da Keçiören Antares AVM, Çankaya, Mithatpaşa, Bahçelievler, Polatlı, Etimesgut Kaşmir Center, Sakarya Caddesi, Balgat, Tunalı Hilmi Caddesi, Beşevler ve Meşrutiyet’te yer alan şubelerinin yanı sıra İstanbul İstiklal Caddesi’nde ve Antalya Lara’da da şubeleri bulunuyor.

Grano Coffee & Sandwiches

Grano’nun Çankaya’da, ODTÜ, Atakule ve Emek’te olmak üzere 3 şubesi bulunuyor. Atıştırmalıkları, mis kokulu kahveleri, tatlıları, sandviçleri, salataları ile damak zevkimize hitap ediyor.
Web sitesindeki online dükkanında kahve makinaları, kupalar, filtreler, şuruplar, demleme kitleri, soslar ve kaşıklar evinde de kahve keyfi yaşamak isteyen gurmelerin hizmetine sunuluyor.

ROR Cafe & Roastery

ROR, kahve çekirdeğinin kavrulurken birim zamanda artışı anlamına geliyormuş. 🙂 Biz de yeni öğrendik.
Kafe, 2016 yılında iki işletmeci tarafından Ankara Bahçelievler’de açılmış.
Bu sıcak mekanda kaliteli kahvelerin tadına varırken sandviç, poğaça, kurabiye ve diğer atıştırmalıkları da ihmal etmemekte fayda var.
ROR Cafe & Roastery, Etiyopya, Kenya, Brezilya, Kolombiya, Guetemala’dan ithal ettiği kaliteli kahveleri gerek standart, gerek talebe özel demleme usülleriyle kahve severlere sunuyor.