online film gösterimi
Online Film Gösterimleri

Online Film Gösterimleri

Artık her şey büyük bir hızla çevrimiçi platformlarda yer almaya başladı. Filmler, tiyatro oyunları, konserler, kurslar, atölyeler, söyleşiler ve daha pekçok sosyal etkinlik online olarak izleyicilerle buluşmakta. Eski alışkanlıklarımızdan vazgeçmek çok kolay olmasa da, dijital ortama alışıyoruz ve belki de günün birinde vazgeçilmez olacak yeni bir alışkanlıkla karşı karşıya kalıyoruz; online film gösterimleri… Uzun süredir internet üzerindeki bazı sitelerde ya da dijital yayın platformlarında dilediğimiz gün ve saatte, dilediğimiz film veya diziyi izleyebiliyorduk. Online film gösterimleri ise bundan farklı olarak, belirlenen gün ve saatler içinde izlemeyi olanaklı kılıyor ve sinemada kalabalıkla birlikte film izlendiği izlenimi veren farklı bir duygu yaşatıyor.

Online film gösterim süresinin belirlenmiş olması, “Nasıl olsa binlerce filmden seçkilerimi dilediğim zaman izleyebilirim.” diyerek, hayatın koşturmacası içinde sürekli erteleyip durduğumuz film keyfimize zaman ayırmamızı sağlıyor.

Bu yazımızda online film gösterimleri izleyebileceğiniz web adreslerini derledik. Hepsi birbirinden seçkin filmlere ev sahipliği yapan bu güzide platformlar sinemanın eşsiz büyüsünden kopmadan yaşamınızı zenginleştirmek için dijital bir formül sunuyor.

Online Film Gösterimleri İzleyebileceğiniz Adresler

İKSV (İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı)

Her yıl en enfes festival filmlerini, animasyon ve belgeselleri izleyici ile buluşturan İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı, şimdilerde online film gösterimleri ile gözlerimize ve ruhumuza ziyafet çekiyor.

İKSV’nin online film gösterimleri seçkisini, daha uygun fiyatlı kombine bilet satın alarak izleyebileceğiniz gibi tek film bileti alarak izlemeniz de mümkün.

Online film gösterimleri izlemek için İKSV web sitesine üyelik gerekiyor. Üyeliğin ücretsiz olduğunu belirtelim, fakat film gösterimleri ücretli izlenebiliyor.

Online film gösterimi seçkisinin sadece Türkiye’deki izleyicilere açık olduğunu, +18 yaş sınırı bulunduğunu, Lale Kart üyelerine indirim uygulandığını, Türkçe olmayan filmlerin Türkçe altyazılı olduğunu da belirtelim. Daha fazla detay, online film gösterim seçkisine ulaşmak ve izlemek, filmler hakkında detaylı bilgi almak ve sık sorulan sorular için İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı’nın aşağıdaki web sitesine başvurabilirsiniz.

https://filmonline.iksv.org/

İstanbul Modern

İstanbul Modern, ücretsiz online film gösterimleri en altta verdiğimiz web adresi üzerinden takip edilebilir. Gösterimlerin kontenjanla sınırlı ve yalnızca Türkiye’deki izleyicilere açık olduğunu belirtelim.
İzlemek istediğiniz filmlere kayıt olduktan sonra, gelen doğrulama e-postasından yönergeleri izleyip devam edebilirsiniz.

https://www.istanbulmodern.org/tr/sinema/pek-yakinda

Salt Online

Salt Online’ın zaman zaman web sitesinde izleyiciye sunduğu ücretsiz online film gösterimi seçkisini takip edebilirsiniz.

https://saltonline.org/tr/tag/11/gosterim

Pera Müzesi

Pera Müzesi online film gösterimi kuşağında sinema klasiklerinden deneysel film-video örneklerine, animasyon, belgesel ve kısa film türlerine kadar uzanan kapsamlı bir program sunuyor. Web sitesi üzerinden ücretsiz izleme imkânı olan filmlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz;

https://www.peramuzesi.org.tr/film

Bu platformların yanı sıra, yılın belirli zamanlarında düzenlenen film festivallerini, belediyelerin online film gösterimi seçkilerini de ajandanıza not ederek web sitelerinden izleyebilirsiniz.