Etkinlik Tanıtımı Sosyal Medyada Nasıl Yapılır?

Etkinlik Tanıtımı Sosyal Medyada Nasıl Yapılır?

Etkinlik tanıtımı yapabilmek için en iyi yollardan biri sosyal medyayı kullanmaktır. Birkaç platform kullanarak, kitlenize ait farklı gruplara istediğiniz bilgileri aktarabilirsiniz. Fakat sosyal ağlarda tanıtımınızdan en üst düzeyde sonuç alabilmeniz için bazı stratejiler uygulamanız gerekir. Çünkü kayıtlı takipçilerinizin yalnızca etkinliği ve güncellemeleri görmesi yeterli değildir. Her zaman giderek artan ziyaretçiye ve buna bağlı olarak da daha fazla bilet satışına ihtiyacınız olacak.

Aşağıda bahsedeceğimiz 11 adım, sosyal ağlarda etkinlik tanıtımı yapabilmek için size yardımcı olacaktır;

1. Adım; Etkinlik tanıtımı için sosyal ağınızı seçin

Sektöre ve hedef kitleye bağlı olarak, bazı sosyal platformlar etkinlik tanıtımı konusunda diğerlerinden daha etkili olabilir. Etkinlik tanıtımı için en iyi sosyal platformlar; Facebook, Twitter ve LinkedIn’dir.

Facebook’ta etkinliklerinizin güncellemelerini yayınlayabilir, takipçi çekebilir ve etkinlikler için sayfalar oluşturabilirsiniz. Ücretli reklamlar kullanarak mesajlarınızı belirli gruplara görünür hale getirmek de mümkündür.

Instagram’da genelde markalar en fazla katılımı elde ediyor. Ürün tanıtımı yapacaksanız Instagram sizin için en elverişli platformdur.

LinkedIn şirket haberleri ve etkinlik duyuruları için diğer iyi alternatiflerden biridir.

Twitter’ı, etkinlikten önce ve etkinlik sırasında merak ve heyecanı arttırmak için kullanabilirsiniz. Bunun için etkinliğin yayınlarını ve hashtaglerini kullanın.

2. Adım; Etkinlik tanıtımı için hashtag oluşturma

Etkinlik tanıtımı için kısa, benzersiz ve anlaşılabilir bir hashtag kullanın. Hashtage karar verdikten sonra, mümkün olduğunca aktif olarak kullanın. Sosyal ağlardaki sayfaların açıklamalarına ekleyin, etkinlikle ilgili paylaşım yapan grup ve sitelere kaydolun. Daha sonra görsel, bülten, haber, etkinlik ve tüm içeriğinizi buralarda paylaşın.

Bunun dışında kişileri hashtaginizi kullanma konusunda teşvik edin. Böylece onlar da etkinliği sosyal ağlarında paylaşırlar.

3. Adım; Sosyal ağlardaki profilleri iyileştirme

Bir kampanya başlatmadan önce, profillerinizi güncellemeniz gerekir. Dikkat çekici başlıklar hazırlayın, yaklaşan etkinliği duyurmak için mevcut tüm sayfaları yenileyin.

Sosyal medya profillerinizin ‘Hakkımızda’ bölümlerini yenileyin. Şirketinizin ayrıntılı ve ilgi çekici bir açıklamasını ekleyin. Potansiyel ziyaretçilerin sayfanızı bulmasına yardımcı olmak için anahtar kelimeler kullanın ve etkinliğinizden bahsedin.

Hesapları birbirine bağlayın. Örneğin, Facebook’ta Twitter ve LinkedIn’e bir bağlantı verin veya bunun tersini yapın.

4. Adım; Facebook’ta etkinlik tanıtımı için sayfa nasıl hazırlanır?

Facebook’ta etkinlik tanıtımı için sayfa oluştururken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır:

– Facebook sayfalarının ana görseli 1920×1080 pixels boyutundadır. Görselinizi bu ölçüye göre hazırlamalısınız.

– Facebook’un etkinlik tanıtımı konusunda yardımcı olabilmesi için konum, zaman ve kategori belirtmelisiniz.

– Sayfanızda etkinlikle ilgili detaylı bilgi vermelisiniz.

– Sayfanız üzerinden bilet satışının gerçekleştiği siteye link vermeyi unutmayın!

5. Adım; Etkinlik sayfanızın içeriğini özenle oluşturun.

Facebook’ta etkinlikleriniz ve paylaşımlarınızın kaç ziyaretçi tarafından görüldüğünü belirtir, bu nedenle paylaşımlarınızla ilgili bütün verileri dikkate alın. En yüksek oranda katılım için, paylaşımlarınıza mutlaka resim ekleyin.

Farklı sosyal ağlar için özel olarak içerik geliştirin. Hikaye paylaşımları Twitter’da kısa ve gayrı resmi olmalı, ancak LinkedIn daha profesyonel bir içerik gerektirir.

Fotoğraf ve videoların ziyaretçiler için metinden daha cazip olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

6. Adım; Süreci optimize etmek için araçlara yatırım yapın

Stratejiden yoksun bir sosyal medya etkinlik tanıtımı kısa sürede maddi kaynaklarınızı tüketir. Aynı zamanda büyük bir zaman kaybı olabilir.

24 saat çevrim içi olamazsınız. Bu sebeple, paylaşımlarınızı planlamanıza ve düzenlemenize olanak tanıyan araçlar kullanın. Bu, sosyal ağları yönetmeyi daha verimli hale getirmenize yardımcı olacaktır.

7. Adım; Yarışmalardan yararlanın

Sosyal ağlar, etkinlik tanıtımı için hayati önem taşır. Ancak paylaşımlarınızın yayılması ve etkinliğinizin tanıtımı için yalnızca hesaplarınıza güvenmemelisiniz. Takipçilerinizin size yardımcı olmasına izin verin. Yarışmalar ve çekilişler bu konuda size büyük katkı sağlar.

8. Adım; Konu ile ilgili önemli, yetkin ve ünlü kişilerle işbirliği yapın

Etkinliğinizden bahsedebilecek kilit kişilerle ilişkiler kurmak daha fazla potansiyel takipçi çekebilir. Kapsamlı bir analiz yapın, etkinliğinizle bir şekilde bağlantılı olan önemli kişileri listeleyin ve onlara işbirliği teklif edin. Her tür tanıtımın yanı sıra, televizyon, dergi, blog, video platformları veya sosyal ağlardaki sayfalarında etkinliğinizden bahsetmelerini sağlayın.

9. Adım; Sosyal ağlarda ücretli reklamlar verin

Facebook’un algoritması, abonelerinizin yaklaşık olarak % 2-6’sının paylaşımlarınızı görmesini sağlar. Bu kapsamı arttırmak için reklam satın almanızda fayda var.

İlgi çekici bir sosyal medya reklamı oluşturmak için aşağıdakileri yapmalısınız;

– Akılda kalıcı bir fotoğraf veya video ekleyin

– Kısa ve samimi bir metin hazırlayın

– Kısa ve akılda kalıcı bir başlık yazın

– Doğrudan harekete geçirici bir mesaj verin

– Bilet satış bağlantınızı yazın

10. Adım; Etkinlik gününde, sosyal medyada paylaşmak için hazırlıklar yapın

Tüm etkinliği paylaşmanız gerekmez. Çoğu zaman bu imkansızdır da. Bunun yerine, birkaç canlı video çekin. Örneğin, etkinliğin perde arkasını, konuşmacılarla röportajları veya etkinliğinizin belli bölümlerini yayınlayabilirsiniz.

Bu basit eylem sizi gelecekteki etkinlikleriniz için destekleyecektir. Canlı video yayınları büyüleyicidir. Video yayınını izleyenlerin % 30’unun gelecek yıl aynı etkinliğe katılacağından emin olabilirsiniz.

Canlı video yayınları ekonomik açıdan da elverişlidir. İhtiyacınız olan iki şey; bir akıllı telefon ve iyi bir internet bağlantısıdır.

11. Adım; Sosyal ağlarda etkinliğinizi ölçün

Çalışma ilerledikçe, neyin işe yarayıp ses getirdiğine dair bir fikir edinebilirsiniz. Böylece stratejinizi planlayabilir, bilet satışlarını ve kayıt sayısını arttırabilirsiniz.

Şu temel göstergeler size yardımcı olabilir;

– Katılım düzeyi

Takipçileriniz yayınladığınız içerikle etkileşime giriyor mu? Etkileşimi artırmak ve daha fazla platformda göstermek için trendler uygulamaları araştırın ve en popüler içeriğinizi yeniden yayınlayın.

– Tıklanma

Kaç sosyal medya kullanıcısı bilet satış linkini tıkladı?

– Satış

Kaç adet bilet satıldı?